TwitterRssFacebookGoogle+

Turism

Situl Natura 2000 Deniz Tepe este valoros în special datorită numeroaselor specii de păsări rare care tranzitează această zonă sau care cuibăresc aici.

Activitatea turistică cea mai îndrăgită în zonă este birdwatching-ul. Amatorii vin aici atât din ţară, cât şi din străinătate. Custozii recomandă desfăsurarea acestei activităţi în condiţii care să nu afecteze biodiversitatea: plimbările se pot face pe jos, pe unul dintre cele două drumuri de acces – dinspre Lăstuni sau Constanța, în compania unor ghizi sau a reprezentanţilor custozilor, nu se vor rupe flori, alte plante sau arbuşti, nu se va face zgomot.

Deniz Tepe este o zonă aflată într-un echilibru fragil, prin urmare se recomandă „discreția” în timpul vizitelor.

Situl poate fi vizitat pe tot parcursul anului – fiecare anotimp are farmecul său. De evitat, totuși, luna mai, pentru că atunci cuibăresc majoritatea păsărilor, unele chiar pe sol, și ar putea fi deranjate.

Pentru mai multe detalii despre posibilitățile turistice, contactați custozii: Societatea Ornitologică Română şi Fundaţia Eco-Pontica.

Perspectiva impresionantă pe care dealul o oferă asupra lacurilor Babadag şi Razim şi a podişurilor Niculiţei şi Babadag are un mare potenţial turistic.

Aici vin şi amatorii de sporturi extreme ca zborul cu parapanta şi motociclismul enduro – de fapt, prezenţa lor în timpul perioadei de cuibărit poate avea un impact negativ asupra speciilor de păsări.

 

3 Comentarii

 1. Salut, zborul cu parapanta nu este nici pe departe sport extrem, iar plasarea parapantei langa „motocilsmul enduro” este complet deplasata, autorul acestor afirmatii habar nu are despre ce vorbeste…

 2. Din contra pasarile sunt fericte si zboara alaturi de noi! Am zeci de ore de film …..
  Ps. noi nu facem zgomot si am si ecologizat de multe ori zona. Cred ca trebuie sa si ajuti nu numai sa privesti! Sa nu stai nepasator cand unele activitati ale celor care locuiesc in satele din inprejurimi provoaca stricaciuni…… Asta nu se vede, e usor de aruncat cu noroi si mai ales in necunostinta de cauza.
  Ps 2 multumesc de drept la replica !

  Numai bine . Fly/birdwatching Safe! Sorin

  • Buna,
   discutia aceasta cu domnul Puiu e mai veche si a avut loc si pe https://www.facebook.com/DenizTepeNatura2000 asa ca nu o mai repet aici.
   Oricum in procesul de consultare publica in ceea ce priveste elaborarea masurilor de conservare pentru Deniz Tepe veti fi desigur invitati.
   O prima intalnire a avut loc dar din pacate nici un practicant a acestui sport nu a venit. Oricum timpul nu e pierdut.

   PS: dreptul la replica (asa cum ii spune numele) este un drept si nu o favoare, oricine avand acest drept cu conditia de a mentine un limbaj decent.

   Cu stima,
   Florin Palade

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *